"Мене дивує, що навіть зараз деякі народні депутати рядяться в попівські ряси московського патріархату", - Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що дерусифікація має відбутись по всіх напрямках нашого життя, але те, що стосується церкви, мають вирішувати миряни. Про це він повідомив в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Я вважаю, що це будуть робити миряни (припиняти діяльність російської церкви в Україні - ред.) і вони обов’язково зроблять. Тому що все, що пов’язане з Москвою,… має бути знищено на території України. Мені дивно, що навіть в так дні (в дні святкування Великодня - ред.) деякі народні депутати рядяться в попівські ряси московського патріархату і при цьому вони заявляють, що вони є прибічниками незалежної країни. Я хочу нагадати,… що це дуже небезпечна річ. У нас дерусифікація має відбутись по всіх напрямках нашого життя: в економіці, в політиці і в інших сферах нашої життєдіяльності. Але те, що стосується церкви, це мають миряни вирішувати і я більш, ніж впевнений, що 99% прихожан тої чи іншої церкви обов’язково вирішать так, як буде потрібно на користь нашої держави", - сказав Данілов.

Він зазначив, що після всіх смертей, вбивств та інших злочинів, які скоїли окупанти в Україні, вплив Росії, започаткований Харківськими угодами, має бути припинений. "Тому що цей рашизм, який почав з 2010 року напливати на нашу Україну, він має припинити існування… Саме у 2010 році нашу Україну спіткала ця перша біда, коли економічний рашизм почав панувати на території нашої країни. Це були так звані Харківські угоди", - зазначив Данілов.

Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...