"Мене хочуть дискредитувати!": Суддя КСУ Тупицький заявив про планування Офісом генпрокурора "шоу в аеропорту"

Глава Конституційного суду України Олександр Тупицький заявив, що правоохоронці нібито планували вручити йому підозру в аеропорту ввечері 13 січня, коли він повернеться з відпочинку. В Офісі генпрокурора заявили, що необхідності в цьому немає, так як він вже перебуває у статусі підозрюваного. Тупицький зазначив, що отримав інформацію від джерел, які посилаються на Офіс президента. Про це повідомляють на сайті суду, передають Патріоти України.

За словами глави КСУ, на місце мали прибути окремі ЗМІ та громадські активісти, щоб створити "шоу". "З огляду на зазначене, глава суду заявляє, що це є ще однією спробою дискредитувати його як суддю та голову КСУ. За його словами, це роблять для дестабілізації і блокування роботи суду з розгляду значущих справ, зокрема, справи щодо ринку землі", – йдеться в повідомленні.

Пізніше в ОГП заявили, що не планували ніяких процесуальних дій в аеропорту, так як Тупицький вже перебуває у статусі підозрюваного. "Тупицький вже в статусі підозрюваного, він був повідомлений про підозру належним способом і за законною процедурою. Тому ніяких процесуальних дій в аеропорту не планується", – пояснили в пресслужбі відомства.

Наприкінці грудня 2020 року в Офісі генпрокурора розповіли, що Тупицького підозрюють у підкупі свідка, а також у завідомо неправдивих свідченнях у кримінальному провадженні щодо заволодіння новими активами ЗАТ "Зуєвський енергомеханічний завод".

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...