"Мене хочуть представити хворим і тим, хто вижив з розуму": Філарет запевнив, що із ним усе гаразд

Почесний патріарх заявив, що його здоров'я «було, є і буде хорошим».

Почесний патріарх Філарет. Фото: Главком.

Колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату почесний патріарх Філарет в черговий раз заявив, що УПЦ КП де-юре (на його думку) існує, про те, що «греки обдурили Україну з Томосом про автокефалію», і згадав історію взаємин з Москвою. Про це і не тільки він розповів в інтерв'ю, передають Патріоти України.

На питання про те, що днями з'явилася інформація від представника ПЦУ, що перед грудневим собором йому «прописали якісь ліки, що погіршило стан», Філарет відповів, що його здоров'я «було, є і буде хорошим»: «Приймав я ліки, воно не допомогло, і я від цього відмовився». «Решта - спекуляції. Хочуть представити мене хворим, тим, хто вижив з розуму і тому відправити на спокій, щоб управляти церквою так, як вони хочуть. А точніше - так, як їм скажуть. Заради цього вся ця інсинуація - і про хвороби, і про старість. Усе спрямовано на одну мету - відправити патріарха Філарета на спокій, ліквідувати Київський патріархат і церквою управляти так, як їм скажуть», - вибухнув він тирадою. За його словами, він відчуває себе на 50-60 років.

Філарета запитали, чи не вимагав від нього Вселенський патріарх Варфоломій, щоб він зняв патріарший кукіль. «Ми з патріархом не говорили. І взагалі відмовитися від патріаршества неможливо. Це все одно що відмовитися від архієрейства. Якщо ти відмовляєшся від архієрейства, значить, ти відмовляєшся від церкви, відмовляєшся від Бога. Я на такий крок ніколи не піду. Обрали мене патріархом, і я буду довічно патріархом», - відповів він.

«Я знаю одне - Київський патріархат був, є і буде. Це - майбутнє української церкви. І в майбутньому це буде одна церква. Не буде ані Московського патріархату, ані Київського, ані ПЦУ. Майбутнє - це єдина українська православна церква», - вважає постійний член Синоду Православної церкви України (цей статус за ним збережений).
Джерело: Сегодня

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...