"Мене можуть звільнити тільки кияни": Кличко прокоментував гучне рішення Кабміну

Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував своє звільнення з посади голови Київської міської державної адміністрації та наголосив, що це може зробити не влада, а жителі столиці, які й обирали його на посаду, повідомляють Патріоти України.

Кличко на брифінгу у Києві заявив, що його звільнення з посади голови КМДА є незаконним, неконституційним, недемократичним та суперечить місцевому самоврядуванню.

Він додав, що рішенням про його звільнення, уряд зробив крок до того, аби запровадити у столиці двовладдя. Кличко згадав про рішеня Конституційного Суду від 2003 року, яке визначає, що головою КМДА може бути призначена тільки людина, яку жителі столиці обрали мером Києва.

За його словами, аналогічна норма міститься і в статті 141 Конституції України. Зокрема, саме міський голова Києва має очолити виконавчий орган Київради – сьогодні це КМДА.

Кличка можуть звільнити тільки кияни, які обрали мене на виборах київським міським головою і поклали на мене відповідальність за зміни і перетворення в столиці. Киян сьогодні хочуть позбавити такого права, – наголосив він.

Він сказав, що проти нього зараз розгорнута кампанія з дискредитації. Також мер столиці пообіцяв, що буде і надалі працювати і втілювати зміни, які його команда розпочала у Києві.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...