"Мене там не було": Шуфрич зробив неоднозначну заяву про війська Росії на Донбасі

Політику поставили запитання, чи вважає він Донецьк і Луганськ самостійними суб'єктами і що насправді, на його думку, сталося під Іловайськом.

Нестор Шуфрич. Фото: liga.net.

Народний депутат від фракції "Опозиційна платформа – За життя", глава комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич поставив під сумнів присутність на Донбасі військ Росії. Неоднозначну заяву він зробив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Політику поставили запитання, чи вважає він Донецьк і Луганськ суб'єктами. "Змушений говорити, що вони стали суб'єктами, коли підписали комплекс заходів, який був ратифікований резолюцією Радбезу ООН. Що стосується питання впливу і їх самостійності, то нівони не самостійні і перебувають під впливом Кремля", – сказав він.

"Сподіваюся, не будеш заперечувати, що під час Іловайського котла на територію України заходили регулярні частини російської армії?" – запитали нардепа.

"Я там не був. Не буває відкритого конфлікту між сторонами, щоб при цьому не було ні полонених, ні загиблих ворогів. Як так вийшло, якщо там були присутні російські війська, що у нас немає полонених громадян РФ? Більше того, чому ми не маємо російських загиблих?" – висловився він.

"Зйомку нашого інтерв'ю здійснює Максим Левін. Він був в Іловайську і дивом вийшов звідти, а ти зараз таке кажеш. Слів немає, ось їй Богу!" – обурилася журналістка Соня Кошкіна.

"Про Іловайськ і події липня 2014 року у мене теж більше запитань, ніж відповідей. Я вважаю, що ці події повинні бути розслідувані і результати доведені до суспільства", – виправдався він.

Джерело: LB.ua

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...