"Мене викидають на вулицю": Філарет закликав вірян до боротьби проти Епіфанія

Почесний патріарх закликав людей "молитвою і всіма законними діями захистити Київський патріархат і його самого від знищення та насильства".

Почесний патріарх Філарет. Фото: Рейтерс.

Патріарх Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в тому, що він разом із чиновниками Міністерства культури нібито намагаються повністю знищити УПЦ Київського патріархату і ліквідувати Київську патріархію. Про це Філарет заявив вірянам під час літургії у Володимирському соборі 4 серпня, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Зокрема, священослужитель закликав людей "молитвою і всіма законними діями захистити Київський патріархат і його самого від знищення та насильства", яке нібито хоче здійснити керівництво ПЦУ.

"Я звертаюся до вас. Я служив вам 53 роки в соборі, не пропускав жодної літургії, жодного богослужіння. І тепер мене викидають на вулицю. Тому, я прошу вас – захистіть насамперед Київську Патріархію і захистіть мене як патріарха, насамперед молитвами", – заявив Філарет.

Він знову розкритикував отримання ПЦУ Томосу про автокефалію. За його словами, документ нічого не дав, а навпаки – узалежнив Українську церкву від Вселенського патріархату. "Звертайтеся до влади, до уряду, до президента і протестуйте. Але протестувати треба і проти Епіфанія, тому що під його керівництвом приймаються ці беззаконні рішення про ліквідацію Київської Патріархії і Київського Патріархату", – додав Філарет.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...