"Мені дали домашній арешт": Митрополит Павло про вручення підозри у важких злочинах

Митрополит Павло під розпис отримав підозру від СБУ

Скандальний колишній намісник Києво-Печерської лаври Павло заявив, що його нібито відправили під домашній арешт. Про це діяч УПЦ МП сказав під час спілкування з пресою та прихожанами у Києво-Печерськвй лаврі, котру відмовляється залишити разом з противниками ПЦУ.

«Мені дали домашній арешт», – заявив митрополит Павло.

Церковник додав, що збирається причаститися і повернутися підписати протоколи.

На тлі обшуків у приміщенні, де живе митрополит, журналісти поцікавилися, чи запросить він їх в гості. На це Павло відповів: «Запросто».

Слід зазначити, що міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту визначає суд на основі підозри. Тільки сьогодні, 1 квітня, вранці митрополит Павло отримав підозру за двома статтями від Служби безпеки України.

На 12 годину 1 квітня митрополита Павла викликано на допит. Після цього буде вирішуватись питання про обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, 31 березня Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» знов не змогла розпочати свою роботу через супротив представників Української православної церкви Московського патріархату.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...