"Мені довелося": Зеленський розповів, чому звільнив Гончарука

Глава держави зазначив, що курс України не змінюється від кадрових перестановок.

Президент Володимир Зеленський ініціював звільнення Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра через низьку ефективність його Кабміну. Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg, передають Патріоти України із посиланням на прес-службу глави держави.

"Потрібно було реагувати на ефективність роботи Кабінету (міністрів. –Ред.), – сказав він. – Коли ви робите такі глибокі зміни в країні, ви не можете програти. Справа не в ваших особистих рейтингах, не в тому, що вас можуть прогнати з влади, а в тому, що в Україні, можливо, більше не буде шансу зробити ці зміни".

Глава держави зазначив, що курс України не змінюється від кадрових перестановок. Україна і надалі націлена на виконання реформ, заявлених в програмі Володимира Зеленського. Зокрема, мова йде про подальшу співпрацю з Міжнародним валютним фондом, впровадження земельної реформи, розробку потрібного законопроекту про банки, не дозволить колишнім власникам повертати їх. У нового уряду є достатньо можливостей довести, що сумніви критиків безпідставні, пише видання Bloomberg.

"Я не планую міняти жодної людини в країні, працює справедливо і ефективно", - зазначив Володимир Зеленський, окремо кажучи про посади, на які призначає Президент. Також він зазначив, що олігархи не впливають на новий уряд.

"Вони (олігархи. – ред.) мають 70-80% активів в Україні. Кожен менеджер в Україні працював на когось із них або якимось чином пов'язаний з кимось із них. Адже вони наймають кращих - ми повинні це розуміти", – зазначив Глава держави.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...