"Мені дуже хотілося б, щоб наша доблесна ППО збивала пачками Ту-22": Політолог назвав мету ракетних обстрілів України з території Білорусі

Російський диктатор Путін обстрілами України зі сторони Білорусі намагається втягнути сусідню республіку у війну, спровокувавши Київ на удар у відповідь. Таку думку висловив політолог і журналіст Ігор Романенко у себе в Facebook, передають Патріоти України.

"Путін дуже хоче втягнути Білорусь у війну. Реально вона з самого початку у війні. І реально нам дуже хочеться довбанути по Білорусі через кінченого картопляного фюрера, який заради влади втравив Білорусь у путінську авантюру. Але ми теж розуміємо, що як тільки ми вдаримо по РБ і там загинуть люди, то Лукашенку буде складніше пропетляти від тиску Путіна. Україна може воювати з 50-тисячною армією Лукашенка, але це означає, що мінімум 50 тисяч наших військ і обмежена кількість техніки і боєприпасів будуть відволікатися на другий фронт", - пише він.

За словами Романенка, після зміцнення Україною своєї армії і наявності більшої кількості техніки та боєприпасів, не потрібно буде шукати привід, щоб "вмазати Білорусі".

"Однак, зараз привід шукає Путін. Бо розуміє, що 50 тисяч поганої армії Лукашенка вмиратимуть замість 50 тисяч російських солдатів на сході. Путін хоче розтягнути українські сили, щоб наносити більш концентровані удари на сході та півдні. Ось така логіка", - пояснив він.

"Тому мені теж дуже хотілося б, щоб наша доблесна ППО збивала пачками Ту-22 над Білоруссю. Але, по-перше, наша ППО ще не має такий радіус дії ЗРК; по-друге, це може бути використано і напевно буде використано, як привід для того, щоб картопляного дурня змусити гнати білорусів через кордон з усіма наслідками, що випливають для нас", - резюмував експерт.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...