"Мені соромно за це": Даля Грибаускайте в інтерв'ю Яніні Соколовій розкритикувала продажність західних політиків у питанні "Північного потоку-2"

Даля Грибаускайте - зразок честі та достоїнства серед західних лідерів

Цього разу в гості в "Рандеву з Яніною Соколовою" на "5 каналі" завітала президентка Литви 2009-2019 років Даля Грибаускайте, зазначають Патріоти України.

В інтерв'ю досвідчена та відверта політикіня сказала: "Щодо "Північного потоку-2" ситуація вже зайшла дуже далеко. І дуже ганебний приклад того, коли інтереси взяли гору над цінностями демократії".

Даля Грибаускайте також сказала, що для Литви неважливо, хто є президентом України.

"Нам важлива Україна і її люди", – наголосила екс-президент.

Грібаускайте звернула увагу на те, що ряд високопоставлених західних політиків отримав топ-посади в найбільших енергетичних корпораціях Росії. Так, екс-прем'єр-міністр Німеччини Герхард Шредер і колишня глава МЗС Австрії Карен Кнайсль увійшли до ради директорів "Роснефти", а екс-прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон отримав грошову посаду в "Зарубежнефть".

"Вони буквально куплені енергетичними компаніями Росії ... Мені за це соромно", - заявила колишній лідер Литви.

Вона також обурена, що Захід в такій ситуації любить дорікати Україні в корупції, хоча сам, очевидно, не без гріха. У ситуації з "Північним потоком-2", на думку Грібаускайте, Захід вчинив недалекоглядно. Потураючи своїм скороминущим інтересам, європейці дали в руки Кремлю потужна зброя проти себе ж.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...