"Мені соромно за цю організацію": Міністерка оборони Чехії закликала до виходу країни з ООН

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова висловила переконання, що країна повинна вийти з Організації Об'єднаних Націй. Причина – резолюція Генеральної асамблеї ООН, якою Ізраїль і ХАМАС закликали до "перемир’я", однак не засудили напад терористів. Свою думку чиновниця висловила на сторінці у соцмережі Х (exTwitter), передають Патріоти України.

Вона нагадала, що три тижні тому члени угруповання вбили понад 1400 ізраїльтян – більше, ніж бойовики "Аль-Каїда" у США під час теракту 11 вересня 2001 року. Водночас, як зауважила Чернохова, лише 14 країн, зокрема і Чехія, чітко і зрозуміло висловилися проти цієї безпрецедентної атаки терористів ХАМАС.

"Мені соромно за ООН. На мою думку, Чеській Республіці не місце в організації, яка підтримує терористів і не поважає основоположного права на самооборону. Пропоную вийти з неї", – обґрунтувала свою позицію міністр.

Нагадаємо, резолюцію, про яку йдеться, Генасамблея ООН ухвалила 27 жовтня. Україна, а разом із нею ще 44 країни, утрималася під час голосування. Підтримали документ 120 держав.

Проти висловилися представники 14 держав. Серед них були США, а також Австрія, Хорватія, Чехія, Фіджі, Гватемала, Угорщина, Ізраїль, Маршаллові острови, Мікронезія, Науру, Папуа-Нова Гвінея, Парагвай і Тонґа.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...