"Мені це не подобається": Міністр освіти Лісовий прокоментував "співпадіння" у своїй дисертації

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий підтвердив наявність "співпадінь" у своїй дисертації, але відмовився розкривати їх природу. Про це він сказав в інтерв’ю BBC News Україна, передають Патріоти України.

У виданні зазначили, що Лісовий прийшов до Міністерства освіти та науки Україні на тлі скандалу щодо його дисертації, але згодом відмовився від неї, щоб "покласти край культурі плагіату". "Дивіться, у мене безумовно були співпадіння в дисертації. І найголовніше, що у мене було співпадіння у висновках. Природу цих співпадінь, чому вони там опинились, я дуже добре знаю і пам'ятаю", - заначив він.

"Скажіть нам", - попросила його журналістка Мар'яна Матвейчук.

"Не скажу", - відповів їй Лісовий.

При цьому чинний міністр освіти і науки заявив, що свого часу пішов на компроміс з "культурою", яка існувала в академічному середовищі. Він наголосив, що відмова від дисертації - це лише перший крок, і для викорінення "культури фальсифікації" в академічному середовищі потрібні подальші дії.

"Треба викорінювати цю культуру. Тому що культура фальсифікації різноманітної в академічному середовищі існує.Чому я відмовлявся? Для того, щоб мене самого не пов'язувало з цією культурою нічого. Окей. Це була культура 2010 року. Такі були правила гри. Я розумів, що мені це не подобається. І щодалі я доходив до захисту, то більше мені це не подобалось. І я вже в якийсь момент і пожалкував, що ввʼязався у це", - пояснив він.

На переконання міністра, дисертаційними дослідженнями повинні займатися ті, хто справді прагне розвивати науку, а не ті, хто переслідує лише отримання статусу.

"Питання в тому, що дисертаційними дослідженнями, на мою думку, – може, зі мною хтось не погодиться, – повинні займатися ті люди, які займаються наукою, для яких це дисертаційне дослідження є цеглинкою в їхньому професійному зростанні. Тому я як менеджер фактично і відмовився від дисертації", - підсумував він.

До призначення на міністерську посаду Оксен Лісовий очолював державну Малу академію наук, тобто відповідав за наукові дослідження школярів.

"Офіційні речники декларують...": Ворог все кинув на захоплення Покровська, треба протриматися до кінця вересня, - Селезньов

субота, 31 серпень 2024, 23:55

Військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що ворог зараз кинув усі наявні у нього ресурси для окупації Покровська — найзахіднішого міста на території Донецької області, передають Патріоти України. «Наскільки це реально зробити? 7 серпня цього ро...

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...