"Мені все одно, яка тут влада": Мешканка Маріуполя заявила, що її хвилює не окупація, а умови життя (відео)

Жителька Маріуполя, яка залишилася в тимчасово зайнятому ЗС РФ місті, поскаржилася на умови свого життя, але заявила, що її не хвилює окупація. Вона сказала, що їй "все одно, яка буде влада". Відповідним відео поділився радник законного міського голови Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

За його даними, з людей, які зараз залишилися в Маріуполі, лише близько 40% "наші" і чекають на деокупацію. Андрющенко написав, що більшість нинішніх мешканців захопленого Маріуполя – це пенсіонери. "...Більшість яких щиро бажає повернутися в СРСР. Оскільки це неможливо – хоча б у Росію. Саме вони той самий електорат, хто привів ОПЗЖ у місті в раду. Саме на них спиралися російські агенти", – написав радник мера.

Друга, менша категорія – це відверто проросійські громадяни. Вони, за словами Андрющенка, вміють швидко перевзутися і "тихою отрутою знищували нацбезпеку".

Третя категорія – "люди-холодильники" або та сама "в*та". "Без батьківщини, цінностей і орієнтирів. Вони цілком нормально почуваються зараз у Маріуполі. Їх справді "звільнили". Звільнили від обов'язків працювати, дотримуватися закону, не пити", – заявив чиновник і як приклад показав відео з вищезгаданою жінкою.

Головною категорією він назвав "наших" людей. Більшість із них виїхала з окупованого Маріуполя, а залишилося в місті таких близько 40%. "Так ось питання/виклик у тому, що робити після звільнення з першими трьома категоріями. Чи слід залишати їм право голосувати? Отримувати соціальну допомогу від українських платників податків? Не знаю. Але з кожним днем окупації особисто і неофіційно міцніє впевненість – ні", – висловив свою думку Андрющенко.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...