"Мені зателефонували з незнайомого номера, а я не беру трубку від незнайомих": Начальник Генерального штабу ЗСУ Хомчак розповів про знайомство з Володимиром Зеленським

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак в інтерв’ю УНІАН розповів, що вперше познайомився з Володимиром Зеленським після його перемоги у другому турі президентських виборів, зазначають Патріоти України.

На питання, коли Зеленський запропонував йому очолити Генштаб, Хомчак відповів, що особисто з ним переговорив за кілька днів до інавгурації.

«Мені зателефонували з незнайомого номера (а я не беру трубку від незнайомих номерів), після чого скинули СМС, що це помічниця президента і можна зі мною якось зв’язатися. Я їй передзвонив. Вона запитала, чи міг би я прибути, якщо в Києві, на зустріч з президентом, що він мене хоче запросити і поспілкуватися. На наступний день була призначена зустріч, я на неї прибув», – розповів генерал.

За його словами, під час зустрічі Зеленський вивчав його і задавав різні питання.

«Я бачив, яким поглядом він дивиться – це був погляд не артиста, це був погляд психолога, який все вивчає, заглядає всередину тебе. Ми говорили про життя, президент мене розпитував про Іловайськ. Він хотів чути, тому що є багато інсинуацій з цього приводу, багато неправдивої інформації. Найголовніше, що за ті 5 років, які пройшли, одні й ті ж люди по-різному видають інформацію, вигадують нісенітниці», – сказав Хомчак.

Він коротко переказав все Зеленському, після чого вони поговорили про те, яку посаду займав Хомчак.

Генерал наголосив, що під час зустрічі Зеленський нічого не пропонував йому, оскільки ще не мав президентських повноважень.

Нагадаємо, на другий день після інавгурації президент Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Руслана Хомчака начальником Генерального штабу Збройних сил України. Відомо, що Хомчак командував операцією в Іловайську. За версією парламентської слідчої комісії, саме він дав наказ про виведення українських військових з Іловайська. У коментарі журналістам генерал сказав, що подробиці того важкого бою він розповість після завершення розслідування, а також зізнався, про що найбільше шкодує.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...