"Мені здається, що СБУ ніколи всерйоз не готувалася до переслідування таких людей, як Медведчук", - Ігор Луценко

Медведчук отримав наказ залишитися? Фото: РБК.

Нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук залишився в Україні, бо цього, зокрема, хотіла Російська Федерація. Таку думку висловив колишній народний депутат Ігор Луценко, передають Патріоти України.

"Для нас усіх було б краще, якби Медведчук поїхав у Росію. Він залишився, бо цього хотіла, зокрема, Росія. Він також міг порахувати, що йому в такий короткий термін можуть пред'явити. У нинішній фабулі звинувачення йому можна й не виїжджати. Можна грати роль переслідуваного, робити шоу на судах. Це буде мати вигляд, ніби він проявляє мужність, коли ходить у суди. Кум Путіна має мільярди й змушений зараз їх відробляти – боротися за "рускоязичне населення", а нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак має мільйони – йому це населення не потрібне. Тому Козак утік. Теоретично, він міг отримати інформацію від працівників СБУ, там багато зрадників".

Підозра поки, схоже, не достатньо обґрунтована, вважає Луценко: "Ні в СБУ, ні в прокуратурі не знайшлося великих фахівців у галузі права, які б підготувалися і сформулювали сильне й чітке обвинувачення. Номінально можемо сказати, що підозру мали готувати з того часу, як Баканов прийшов в СБУ. І за півтора року її можна було зробити набагато краще. Документ, імовірно, готувався поспіхом, десь від часу візиту Блінкена. Поки що це схоже на імпровізацію, бліцкриг".

Луценко наголошує: "Мені здається, що СБУ ніколи всерйоз не готувалася до переслідування таких людей, як Медведчук. Можна було кошмарити тих дрібних підприємців, хто щось купив в ОРДЛО. Або навпаки, постачають щось. А от кума Путіна не хотіли й пальцем чіпати".

Правоохоронці могли затримати Козака, якби мали таке бажання, каже Луценко. "Зазвичай, коли планують такі операції, беруть санкцію суду на негласні слідчі дії, зокрема, на зовнішнє спостереження. Імовірного злочинця затримують, коли дізнаються, що, наприклад, він зібрався за кордон. Так треба було зробити й у цьому випадку. Але ніхто такими речами не займався", – говорить Луценко.

Якби в слідства були ще якісь козирі, то їх би вже виклали, бо треба було дотискати ситуацію, закривати Медведчука в СІЗО, вважає Луценко. "Але записи, котрі прозвучали в Bihus.info – підозрюю, це все, що є", – наголошує колишній нардеп.

"Петро Порошенко був і досі залишається спаринг-партнером Медведчука. Для Зеленського спочатку це було не на часі – взагалі не помічали проблеми. Потім ОПЗЖ почало відбирати електоральне поле в Зеленського, на що наклався можливий сигнал зі США. Тоді почали займатися Медведчуком серйозно – наклали санкції, закрили телеканали, почали готувати записи для журналістів", – каже Ігор Луценко.

Джерело: Gazeta.ua

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...