"Мені здається, що це більш вірогідний шлях": Волкер розповів, чи міняється риторика Трампа щодо України

Наразі риторика Дональда Трампа щодо України вже змінилася, заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передають Патріоти України.

"Саме Трамп забезпечив політичне прикриття Майку Джонсону, спікеру Палати представників. Щоб Майк міг винести пакет (допомоги Україні - УНІАН) на голосування. За нього проголосували 70% членів Палати представників, що свідчить про сильну двопартійну підтримку, про те, що понад 70% конгресменів підтримують допомогу Україні", – сказав Волкер.

Він також додав, що ще тоді Трамп зайняв позицію, що не хоче, аби Україна зазнала поразки у цій війні.

"Я думаю, що досвід спостереження за катастрофою в Афганістані, коли Байден був президентом, є сигналом і для Трампа. Він не хоче, щоб це сталося за його правління. Отже, він не хотітиме дозволити Україні стати його "Афганістаном". Тож я не думаю, що він дозволить цьому статися", – додав Волкер.

На його думку, у випадку перемоги Гарріс, Сполучені штати продовжать надавати Україні допомогу як додаткові асигнування. Тобто, за тією ж схемою, яка працювала й до того.

"Якщо це буде адміністрація Трампа, я більше переконаний, що він надасть Україні допомогу за програмою лендлізу: не за гроші платників податків, а, скоріше, дозволить Україні позичати кошти, щоб купувати стільки, скільки їм потрібно, без обмежень, за умови, що вони купуватимуть американські оборонні товари. Мені здається, що це більш вірогідний шлях, на який пішов би Трамп. Ми цього не знаємо, бо він ще не президент. Але я думаю, що якщо його оберуть, він, швидше за все, робитиме саме так", – відзначив Волкер.

"Остін має рацію": Кремль нарощує можливості для завдання високоточних ударів углиб України, - ISW

субота, 7 вересень 2024, 11:48

Агресорка Росія продовжує активно нарощувати свої можливості для завдання глибоких високоточних ударів по території України. Зокрема, Москва дедалі активніше закуповує балістичні ракети в Ірану та Північної Кореї та продовжує нарощувати виробництво вла...

"І це наша російська армія, наші захисники": Військовий Путіна пограбував магазин дитячого одягу у Кореневому на Курщині (відео)

субота, 7 вересень 2024, 11:39

Жителі Кореневого Курської області поділилися черговим прикладом мародерства російських військових на власній землі. Цього разу один із «захисників» міста вирішив пограбувати магазин дитячого одягу "Капітоша", передають Патріоти України. На оприлюднено...