Мер буде робити що треба, а за це "ми ухвалимо кадрове рішення щодо нього": Конфлікт Кличка і Зеленського (відео)

У Зеленського хочуть урізати повноваження мера. Кличко йде на конфлікт.

Між мером Києва Володимиром Кличком і президентом Володимиром Зеленський розгорається конфлікт. У столиці можуть бути проведені дострокові вибори, на які президентська команда буде висувати свого кандидата, передають Патріоти України з посиланням на ЗМІ.

Питання закрите мінімум до 21 липня. Але нещодавно керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що хотів би розділити посади мера Києва та очільника КМДА. Також у Зеленського хочуть урізати повноваження мера.

В інтерв'ю Богдан зазначив, що не хотів би, аби з міського бюджету крали. Він також додав, що з Кличком була негласна угода: "Мер Києва демонструє відкриту, чесну, продержавну позицію в економічних і політичних питаннях та в інтересах громадян міста Києва", а за це "ми ухвалимо кадрове рішення щодо нього". Якщо ж Кличко всього цього не робить, то в Зеленського теж ухвалять "кадрове рішення", але це будуть "різні кадрові рішення".

Кличко прокоментував цю, що прийняте рішення буде свідчити про "руйнуванні місцевого самоврядування, ігнорування основних принципів демократії, принципів розвитку всіх європейських міст".

"У цьому ключі розвиток подій може бути різним. Нагадаю, революція 2014 року розпочиналася з Києва і киян, які були не згодні з методами управління, зокрема в місті", - сказав Кличко.

Він заявив, що його слова про революцію, яка починалася зі столиці України, не шантаж або натяки для влади, а нагадування історії подій і про те, що не можна нехтувати громадською думкою і правами людей. Зокрема, правом демократично обирати владу.

Раніше президент України Володимир Зеленський на зустрічі з мером Києва Віталієм Кличко підтвердив інформацію про те, що збирається призначити на посаду голови Київської міської державної адміністрації свою людину. Кличко, у свою чергу, сказав президенту про те, що ініціатива лідера країни - позбавлення мера повноважень виконавчих - це повернення методів Януковича.

За даними ЗМІ, КМДА очолить генеральний директор телеканалу Ігоря Коломойського "1+1" Олександр Ткаченко, який балотується до Верховної Ради за списком "Слуги народу" під №9.

"Уже в цю п'ятницю (12 липня - ред) Володимир Зеленський призначить Олександра Ткаченка главою КМДА. Також будуть замінені всі заступники, крім двох - Петра Пантелєєва і Дмитра Давтяна", - сказало журналістам джерело, близьке до керівництва Офісу президента.

Нагадаємо, Кличко записав відеозвернення, в якому розповів про бесіду з президентом Зеленським і прокоментував можливу відставку.

Відзначають, що питання розподілу повноважень мера Києва і голови КМДА піднімалося при різних президентах.

Опублікував: evora

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...