Мер Москви несподівано оголосив додатковий вихідний

Мер Москви Сергій Собянін оголосив понеділок неробочим днем у столиці держави-агресорки. Він заявив, що це пов'язано із складною ситуацією. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України.

“З метою мінімізації ризиків мною в рамках оперативного штабу ухвалено рішення оголосити понеділок неробочим днем, за винятком органів влади та підприємств безперервного циклу, оборонно-промислового комплексу, міських служб. Прошу максимально утримуватися від поїздок містом. Можливе перекриття руху в окремих кварталах та на окремих дорогах”, — цитує видання заяву Собяніна.

Режим "контртерористичної операції" у столиці РФ запровадили вранці 24 червня. Напередодні ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив "марш справедливості", його найманці захопили військові об’єкти у Ростові-на-Дону, частина з них вирушила в напрямку Москви.

У столиці держави-агресорки до можливої атаки бунтівників почали готуватися ще в ніч проти 24 червня. До Москви стягнули військову техніку, у місті підняли по тривозі ФСБ та армію.

Влада також розпорядилася розкопати дороги в найближчих до столиці областях, щоб перешкоджати просуванню техніки “Вагнера”. На в'їздах до Москви з півдня виставили машини ДПС та бронетехніку, а на з'їзді з МКАД у районі Ясенево встановили блокпост із гранатометом та БТР.

Тим часом техніка "Вагнера" уже увійшла до Липецької області, а, за інформацією деяких Telegram-каналів, навіть до Підмосков’я. За оцінкою прокремлівських “воєнкорів”, колони найманців пройшли населений пункт Єлець.

Відомості про загальну кількість техніки та особового складу в колонах різняться. У напрямку Москви можуть рухатися до 400 одиниць техніки та 4000 бойовиків.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...