Меркель була незадоволена: Спливли нові подробиці переговорів Зеленського з Путіним у Парижі

На "нормандському саміті" в Парижі лідери Франції і Німеччини були не готові до того, що українська сторона стане пропонувати зміни в чорновий варіант фінального комюніке. Про це розповів учасник української делегації Олексій Резніков в інтерв'ю LB.ua, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель була нібито дуже незадоволена після двосторонньої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, Резніков повідомив, що сам він на цій зустрічі не був присутній. У той же час, європейські дипломати висловились щодо того, що вони очікували іншого формату переговорів, з заготовленим заздалегідь результатом.

"Мої французькі колеги сказали, що їх лідери звикли трохи до іншого формату. Вони кажуть: "Як це може бути?". Лідери звикли, що все заздалегідь обговорено, що у них є попередній якийсь чорновий варіант. Вони вважали, що комюніке вже заздалегідь було обговорено", - зазначив Резніков.

За його словами, українська сторона вважала інакше і виходила з необхідності обговорювати ряд проблем. "І що навіть якщо їхні політичні радники в чорновому варіанті щось написали, це не означає, що ми з цим згодні. Тому що мета Володимира Зеленського була говорити, обговорювати і знаходити рішення. І він базові речі - як то первинність кордону або виборів , - поставив на обговорення і до порядку денного", - підкреслив парламентар.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...