Меркель заявила, що не шкодує про співпрацю з РФ і закупівлі газу - у Чехії розкритикували ексканцлера Німеччини

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель виступила на захист рішення свого уряду щодо закупівлі великих обсягів природного газу в Росії та загалом за співпрацю з країною-терористом у сфері енергетики. Вона заявила, що раніше "Росія була надійним постачальником енергії" передають Патріоти України.

За словами Меркель, "з точки зору того часу було дуже раціонально та зрозуміло отримувати трубопровідний газ, зокрема з Росії, який був дешевшим, ніж СПГ із інших частин світу". Про це повідомляє AP News.

Меркель очолювала уряд Німеччини з 2005 року по грудень 2021-го. Під час її перебування при владі було запущено російський газопровід "Північний потік", який дном Балтійського моря доставляє газ безпосередньо з РФ до Німеччини. Також було збудовано скандальний трубопровід "Північний потік-2", який так і не було введено в експлуатацію.

Зі свого боку, глава МЗС Чехії Ян Липавський розкритикував Меркель за її політику щодо Росії. "Ера Меркель закінчилася. Ця політика щодо Росії також закінчилася", – сказав він газеті BILD.

Липавський застерігає від повторення помилок минулого. "Як ми збираємося покращувати наші відносини з Росією, коли вона стріляє ракетами по мирних жителях і відкрито це визнає? Якщо Росія веде енергетичну війну проти Європи? Коли Росія використовує гібридну війну та дезінформацію проти Європи? Поліпшити відносини з Росією неможливо", – зазначив міністр.

Глава МЗС Чехії додав, що Європа має переслідувати інші цілі у відносинах із РФ. "Ми повинні навчитися приборкати Росію, обмежити її вплив. Думаю, в Німеччині це розуміють. Можливо, політичний зсув у цій галузі відбувається не так швидко, як це могли б побачити країни Східної та Центральної Європи, але він відбувається. Через "Північний потік" газ більше не піде, Німеччина постачає зброю у досить великих масштабах", – підсумував він.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...