Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони України від більш складних напрямків на Донеччині й дестабілізувати обстановку в державі.

Таку думку в коментарі виданню "Телеграф" озвучив військовий аналітик Дмитро Снєгирьов. На його переконання, основне завдання військ РФ – розтягнути оборону ЗСУ по всій протяжності російсько-українського кордону.

Для цього активізувалися ворожі диверсійно-розвідувальні групи та посилилися обстріли – військо РФ імітує військову активність.

Задум ворога полягає в тому, щоб не дати можливості передислокації резервів Збройних сил України на Донецький, Покровський і Бахмутський напрямки.

"Це має відволікти увагу Генштабу й не дати можливості передислокації оперативних резервів на найбільш проблемні ділянки фронту: Донецький напрямок, Покровський і Бахмутський. Оце основне завдання росіян. Використовується так звана тактика тисячі порізів, тобто заподіяння одночасно ударів по декількох напрямках", — вважає Снєгирьов.

Експерт зазначив, що у прикордонних районах держави-агресора не створено військового контингенту для вторгнення, а всі повідомлення російських пропагандистів про просування вглиб Харківщини не відповідають дійсності.

Снєгирьов вважає, що росіяни мають на меті максимально понівечити Харків, утім, планів про захоплення міста вони не будують.

"Щодо сценаріїв: наразі вони намагаються перетворити Харків, без безпосередньої облоги, на місто непридатне для проживання цивільного населення. Тому не випадково удари зосереджені по об'єктах енергетичної інфраструктури", – додав аналітик.

Змінили акценти: Окупанти проводять розвідку боєм біля Часового Яру, активізувалися підрозділи "Шторм Z", - Тимочко

неділя, 23 червень 2024, 21:25

Російські війська активізувалися на фронті в Донецькій області, зокрема біля Часово Яру на Краматорському напрямку. У районі міста вони проводять атаки силами підрозділів "Шторм Z". Про це заявив військовослужбовець і голова Ради резервістів Сухопутних...

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу і має для цього кілька варіантів, - аналітики

неділя, 23 червень 2024, 21:12

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу і має для цього кілька варіантів. Про це йдеться в матеріалі вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), передають Патріоти України. Аналітики нагадують, що останніми роками Кита...