"Мета росіян - зрізати Роботинський виступ": Коваленко оцінив загрози для України

Ворог захопив село Роботине у Токмацькій міській громаді Пологівського району Запорізької області, знищивши його вщент. Тепер росіяни докладають максимум зусиль, щоб до кінця літа було розв'язане питання з Роботинським виступом на Запорізькому напрямку. Про це в ефірі "24 Каналу" сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Мета росіян – зрізати Роботинський виступ й вийти на межі, на яких вони були станом на травень 2023 року. Росіяни вже захопили село Роботине, повністю знищивши його", – зазначив Коваленко.

Тривають бої на напрямку на північ від Роботиного. Ворог докладає максимум зусиль, щоб до кінця літа було розв'язане питання з Роботинським виступом.

"Фактично перекидання сил та засобів відбувається для підсилення угруповання, яке зараз веде наступальні дії. Якщо їм вдасться виконати цю бойову задачу до кінця літа, то можна говорити про те, що противник після цього може спробувати відкрити Оріхівський напрямок. Тобто росіяни намагатимуться наступати вже на Оріхів", – пояснив Коваленко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...