Мета зовсім інша: Підрозділи РФ б'ються за вплив без "перемог" на фронті, - ISW

ПВК "Вагнер", батальйон "Спарта" та оперативно-тактичні з'єднання "Каскад" і "Русич" вже ділять вплив на російське суспільство та політичне керівництво, хоча жодних значних успіхів на фронті ще не досягли. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Аналітики кажуть, що окремі сили російських окупантів намагаються надати собі "лаври" перемоги. Йдеться,зокрема, про захоплення Бахмута та Мар'їнки, хоча жодних перемог ще немає. Дискусії між підрозділами збігаються з повідомленнями про прибуття військових кадирівських формувань на фронт.

Аналітики вважають, що підтримка таких суперечок між військовими угрупованнями РФ спрямована на те, щоб підірвати здатність голови Чечні Рамзана Кадирова використати будь-які наступальні тактичні успіхи, щоб підвищити свій авторитет у Росії.

За словами аналітиків, багато російських військових формувань можуть обуритися спробами Рамзана Кадирова взяти на себе відповідальність за можливий успіх на фронті за кілька місяців наступальних операцій.

"Захоплення Мар'їнки може принести Кремлю лише незначну інформаційну вигоду. Сам населений пункт немає ні тактичного, ні оперативного значення", - зазначили експерти.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...