Методами "Вагнера": Міноборони РФ вербує зеків та кидає їх у "м'ясорубку" без підготовки

Міноборони РФ вербує ув'язнених для участі у війні проти України за принципом ПВК "Вагнер". За словами одного із завербованих, їм не дали жодних контрактів і хотіли відправити у бій за тиждень після підготовки, передають Патріоти України.

Як пише Телеграм-канал "Осторожно, новости", колишній в'язень колонії №4 Ставропольського краю розповів журналістам, що 9 лютого до колонії приїхали працівники міноборони і запропонували зекам "послужити батьківщині" в Україні. За півроку служби засуджені мали отримати виплати та зняття всіх судимостей.

Завербованим зекам обіцяли, що у перший бій їх відправлять лише за три місяці підготовки. Співрозмовника каналу привабила можливість зняти судимості, з якими не беруть на держслужбу. Але вже на передовій він нібито зрозумів, що його згода стала "жахливою помилкою", і тепер він хоче "очистити своє ім'я".

Зек повідомив, що за три дні після підписання контракту засуджених вивезли до одного із сіл Донецької області, де вони й проходили навчання. А вже за тиждень командування спробувало відправити зеків у перший бій. Завербовані в'язні влаштували бунт.

"По-перше, обіцяні три місяці не минули, і вони ще нічого не встигли навчитися. По-друге, їм так і не дали документи, що підтверджують статус контрактників. Відправку на передову відклали, зекам вручили бланки договорів із якимось "управлінням" - нібито тепер вони служать у "народній міліції ДНР". Після тривалих суперечок із командуванням один із офіцерів заявив зекам: "Вас на*бали", - пише канал.
Бланки для завербованих / t.me/ostorozhno_novosti


Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...