Методи агресора не міняються: На Харківщині окупанти наказали знищити українські книжки, включно з дитячими казками

На тимчасово окупованій частині Харківської області російські загарбники хочуть знищити всі українські книжки. Натомість у школи обіцяють завезти підручники з Краснодарського краю РФ, а дітей мають намір почати навчати за російською програмою. Про це повідомляє Борівська селищна рада в офіційному Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Зокрема, відомо, що в Куп'янському районі, який теж перебуває під окупацією, росіяни наказали шкільним бібліотекам скласти реєстр усіх наявних у них книг, виданих із 1991 року, та утилізувати їх.

Позбутися змушують не лише підручників та художньої літератури, а й навіть книжок із казками та дитячих ілюстрованих видань, де майже немає тексту.

"Окрім загарбання українських земель окупанти також прагнуть повністю окупувати мізки людей. На Борівщині майже від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну немає мобільного зв‘язку та інтернету. На території так званих "лнр" та "днр" вже заблоковані Viber та Google. Такі обмеження інформаційного простору позбавляють людей можливості отримувати інформацію з різних джерел, аналізувати її та робити об’єктивні висновки, мати власну думку і громадянську позицію. Натомість це дозволяє окупантам контролювати інформаційний простір і, як наслідок, маніпулювати свідомістю громадян", – зазначили в селищній раді.

Гауляйтер Борівщини розповідає місцевим, що громада назавжди стала частиною РФ і нею тепер буде опікуватися Краснодарський край.

"Він обіцяє, що за рахунок цього російського регіону у нашій громаді будуватимуться дороги, ремонтуватимуться школи тощо. Натомість окупанти лише все руйнують та грабують і жодної копійки на відновлення зруйнованого ними ж ще не виділили. Навіть працівники, яких вони набрали в штат, вже три місяці працюють без зарплат за продуктовий пайок", – сказано у повідомленні.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...