MI-6 попередила про підвищену небезпеку: Велика Британія впродовж кількох годин готова перекинути свій повітряний спецназ до України через ймовірність російського вторгнення, - The Mirror

Загроза появи ударних сил НАТО поблизу ділянки імовірного удару російських військ має продемонструвати Путіну, що Україну не оставлять сам-на сам з недоімперією Зла. Таким чином Великобританія дієво посилює Хартію стратегічного партнерства Україна-США

Велика Британія готова перекинути до України до 600 своїх військовослужбовців на тлі загрози військового вторгнення Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Mirror.

Видання з посиланням на джерела повідомляє, що британський спецназ, а саме, підрозділи SAS (Special Air Service — Особлива повітряна служба) та парашутного полку, попередили про можливе відправлення до України протягом декількох годин.

Підготовка почалася після того, як очільники оборонних відомств і MI-6 (MI-6 — Секретна розвідувальна служба МЗС Британії) повідомили, що президент Росії Володимир Путін представляє явну і реальну небезпеку для України і Заходу.

Наразі створюється зведена група з представників спецназу SAS, розвідувального полку, медиків, інженерів і зв'язківців. Також до неї увійдуть близько 400 десантників 16-ї повітряно-штурмової бригади, що базується у місті Олдершот.

"Підрозділ попередили, що йому, можливо, буде потрібно розгорнутися в дуже короткі терміни. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє спорядження підготовлене, і вони готові летіти до України, щоб або приземлитися, або десантуватися з парашутом. Вони підготувалися до обох випадків", — повідомило джерело видання.

Своєю чергою, начальник штабу оборони Великобританії Нік Картер заявив, що існує найбільший ризик випадкової війни між Заходом і Росією, ніж будь-коли з часів Холодної війни.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...