Мігранти, що прибули з РФ, отримували шпигунські завдання, - норвезька розвідка

Серед мігрантів, які у 2015 році пробули з Росії до Норвегії через прикордонний пункт пропуску Стурскуг, були люди, які отримували завдання від іноземних спецслужб. Про це заявив керівник контррозвідки країни (PST) Атле Танген, повідомляють Патріоти України з посиланням на NRK.

"Ми виявили, що служби іноземних держав відправляли людей на (шпигунські) місії", – розповів керівник контррозвідки у своєму подкасті.

У коментарях NRK Танген підтвердив, що PST раніше не оприлюднювала цю інформацію, але не сказав, що сталося з тими шпигунами, яких було викрито. "Про цих людей подбали та поводилися з ними по-різному. Я не хочу нічого говорити про їхню національність", – сказав він.

За словами очільника контррозвідки, він би не використовував термін "шпигуни" для опису людей, яких виявили, адже це були не агенти розвідки в традиційному розумінні, а люди, яких розвідувальні організації обманом або погрозами змусили виконувати завдання.

"Незаконна розвідка проти біженців та вербування біженців, які прямують до Норвегії, з метою змусити їх проводити тут незаконну розвідку, все ще актуальні. З цієї причини ми не можемо зараз розповідати про це більш детально", – додав Танген.

У 2015 році сирійці, афганці та іракці, серед інших, щотижня сотнями приїжджали на велосипедах до норвезького кордону з боку Росії в пошуках притулку.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...