"Мій товариш, колишній ППОшник розповів": Арестович пояснив свою скандальну заяву і звинуватив в усьому... втому

Радник Офісу президента України Олексій Арестович прокоментував свою скандальну заяву про збиття силами ППО ракети, яка зруйнувала будинок у Дніпрі, передають Патріоти України.

Він пояснив, що отримав інформацію про збиття ракети над Дніпром силами ППО від свого товариша, який став свідком події й «досі не помилявся».

«Мій товариш, колишній ППОшник, йшов вулицею в момент влучення. Він мені сказав, що на 100% чув два вибухи й впізнав перший як роботу ППО. Досі він не помилявся. І був упевнений, що ракету збили», — розповів він у соцмережах.

Арестович зазначив, що був утомленим під час ефіру у російського блогера і правозахисника Марка Фейгіна, де він озвучив скандальну заяву, і тому не зміг чітко донести до слухачів, що це лише одна з версій події.

«Меседж мав би звучати так: є версія, що збила ракета ППО. Є такі ознаки на її користь. Є інша версія — пряме попадання в будинок. Це живий ефір. Якби я був хоч трохи у формі, то витяг би лінію», — пояснив радник ОП.

«У мене перед самим Фейгіним закінчився непростий інформаційний захід. Я вже до ефіру був у стані, коли засинав на ходу і ледве ворушив язиком. Я швидко звірив новини в десять хвилин, що залишилися, побачив різні версії й вирішив їх обговорити в ефірі, як те, що закинуте в інфополе», — розповів він.

В ефірі ютуб-каналу Фейгін Live радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що ракета, яка знищила частину багатоповерхівки у Дніпрі, була збита силами ППО і вибухнула, впавши на будинок.

«Її збили, вона впала на під'їзд. Вона вибухнула, коли впала», — сказав Арестович під час прямого ефіру.

Після резонансу вночі Арестович також написав пост щодо цього у Facebook, де не став заперечувати свої слова. Він лише додатково підкреслив, що вибух трапився внаслідок дій Росії і що саме російська крилата ракета Х-22 зруйнувала дім у Дніпрі, а також висловив впевненість, що ніхто не звинуватить Україну у вибуху в Дніпрі.

Скандальну заяву одразу підхопили російські пропагандисти, звинувачуючи українську ППО у загибелі цивільних. В українських соцмережах заява викликала хвилю обурення.

Врешті слова Арестовича спростував командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. У своїй заяві він повідомив, що у ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет (Х-22 — гіперзвукова крилата ракета), і наголосив, що «жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22, немає».

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...