Міхо застряг зі своїм віцепрем'єрством: Людина Коломойського в "Слузі народу" повідомила про розклад сил у парламентській монобільшості щодо голосування за Саакашвілі

Зібрати голоси за Саакашвілі буде непросто, багато хто проти, - заступник голови фракції "Слуга народу" Ткаченко

Зібрати голоси на підтримку кандидатури Міхеіла Саакашвілі на пост віцепрем'єр-міністра України з питань реформ серед народних депутатів буде непросто, вважає заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Максим Ткаченко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я був на засіданні - мені сподобалося. Був налаштований підтримувати кандидатуру Саакашвілі, після засідання фракції моя думка не змінилася - я вважаю, що він потрібен зараз Україні, президенту і Кабінету Міністрів", - зазначив Ткаченко.

Він підтвердив інформацію про те, що частина депутатів не підтримують кандидатуру Саакашвілі і зазначив, що зібрати голоси на підтримку експрезидента Грузії і колишнього керівника Одеської обласної державної адміністрації буде непросто.

"Я аналіз не проводив, але скажу, що багато хто проти. Не займався аналізом хто проти і чому, але така ситуація є, і вона, як мені здається, буде вирішуватися в останні хвилини перед голосуванням, і зібрати ці голоси буде непросто", - додав екскерівник "1+1".

Ткаченко розповів, що на позицію депутатів ніхто не впливає і тут кожен з членів фракції може висловити свою позицію.

"Ніхто перед нами не ставить ніяких завдань, не примушує підтримувати - це повністю демократична історія, кожен висловлює свою думку. Я не думаю, що до винесення кандидатури Саакашвілі в зал це зміниться і нас спробують змусити проголосувати. Єдиний, хто може, так би мовити, "змусити" нас підтримати свою кандидатуру - це сам Міхеіл своєю програмою, обіцянками, в хорошому сенсі цього слова, зустрічами і не тільки з нашою фракцією. Наскільки я знаю, він планує і з іншими фракціями зустрічатися", - розповів Ткаченко.

Він передбачає, що позиція окремих депутатів про призначення Саакашвілі не на пост міністра, а на пост радника в Кабмін або президента не зустріне опору і буде прийнята більшістю фракції, але може бути не такою ефективно з точки зору результату.

Нагадаємо, що можливе призначення експрезидента Грузії в український уряд викликало дипломатичний скандал з офіційним Тбілісі, адже на батьківщині Саакашвілі наразі перебуває у розшуку за звинуваченнями у зловживанні владою.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...