Міллі повідомив про "тертя і розбіжності у Кремлі на найвищому рівні" після заколоту Пригожина

Після невдалого заколоту власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у російському керівництві – "тертя" і "розбіжності". Однак поки що складно сказати, який вплив ці процеси мають на агресію, що триває, проти України. Про це заявив керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, повідомляє Reuters.

За його словами, "на стратегічному рівні зрозуміло, що у російському керівництві відбувається значна кількість тертя і розбіжностей".

"На найвищому рівні відбувається багато драматичних подій. У що все це виллється? Поки що не можу сказати з упевненістю. Я не думаю, що все скінчилося. Думаю, ми ще почуємо про безліч інших епізодів", – заявив Міллі.

Він додав, що рядові російські окупанти, які перебувають в Україні, мабуть, більше зосереджені на щоденній боротьбі за своє виживання.

Також Міллі прокоментував, де може перебувати Пригожина. Білоруський диктатор Олександр Лукашенко спочатку оголосив, що Пригожин перебуває у Білорусі, а минулого тижня заявив, що засновник ПВК "Вагнер" повернувся до Росії.

"Я думаю, що він їздить туди-сюди [між Росією та Білоруссю]", – сказав Марк Міллі, але відмовився повідомити, де, на його думку, знаходиться Пригожин.

Нагадаємо, що 24 червня власник ПВК "Вагнер" Пригожин зупинив свій марш на Москву за 200 км і передумав здійснювати переворот.


"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...