Мінфін готовий шукати компроміс щодо підвищення податків у 2024 році: Марченко пояснив ситуацію

Питання пошуку 120 млрд грн для забезпечення сектору оборони є безапеляційною необхідністю. Рішення має бути ухвалене до вересня. Про це повідомляє міністр фінансів України Сергій Марченко, передають Патріоти України.

Зазначається, що Міністерство фінансів готове шукати компроміс з бізнесом в питанні забезпечення цих надходжень податковими заходами.

Марченко зауважив, що сьогодні перед державою стоїть пріоритетне завдання – знайти оптимальний варіант, який дозволить профінансувати додаткову потребу на сектор безпеки та оборони у 2024 році. Та забезпечити необхідні для Сил оборони ресурси на 2025 рік.

Запропонований Мінфіном законопроєкт передбачає фінансування 500 млрд гривень у 2024 році на сектор безпеки та оборони. З них 120 млрд грн пропонується профінансувати коштом податкових заходів, все інше – коштом внутрішніх запозичень, перевиконання діючих доходів держбюджету, у тому числі коштом детінізації.

"Сьогодні цей крок є вимушеним. Всі інші джерела для збільшення фінансування Сил оборони вже вичерпано. Ми проводимо обговорення пропозицій всіх зацікавлених сторін і готові шукати компроміс в питанні конструкції податкових заходів. Ключове зараз - питання часу. Рішення має бути ухвалено до вересня", - написав Марченко.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...