"Міняйте старих генералів. Вам потрібна розкрутка, молоде мислення": Британський полковник розповів, як Україна може зупинити Путіна

У разі розширення збройного протистояння України з Росією на всіх фронтах Україна зможе дати відсіч загарбникам тільки в тому випадку, коли буде мати військо західного зразка з "командуванням місії", а не з "командуванням контролю". Про це розповів полковник британської армії у відставці, екс-радник міністра оборони України Глен Грант в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV, передають Патріоти України.

За словами військового, без зміни принципів командування протистояння між Росією і Україною все одно буде нагадувати бої між двома радянськими арміями, хоча і різними за розмірами - між "малою" і "великою".

"Ваша влада до цього повинна ставитися серйозно, тому що половина армії - ну, не половина, але досить велика частина - аж ніяк не готується. Я говорив з людьми з Нацгвардії, з людьми з резерву. Їм не віддають особливих наказів. Ніхто не змінює слабких командирів на сильних, тих, що брали участь в бойових діях. Це те, що вони (влада - ред.) повинні робити. Вони як би не сприймають це серйозно, - сказав полковник. - Якщо поставитися серйозно, Путін це оцінить. І Путін, можливо, зупиниться. Путін повинен відчувати, що він або програє, або все піде так погано, що він втратить посаду президента. І єдиний спосіб дати йому це зрозуміти - це переконати його, що вся країна, кожна людина в країні готова. Одних розмов недостатньо".

Він наголосив, що великою проблемою в Україні є правильність використання наявних в ЗСУ ресурсів, зокрема, людських, а резервісти повинні мало не щодня тренуватися.

"У НАТО це називається "командування місією". Командири отримують чіткі завдання і далі ніхто не втручається. Командири виконують свої завдання найкращим чином, як тільки можуть. Українська армія - це ще армія контролю. А армія контролю, як ми бачили в Дебальцеве і Іловайську, не встигає за битво ", - зазначив полковник Глен Грант.

Тому на прохання ведучого програми Антона Борковського військовий дав поради нинішньому керівництву держави і армії: "Зняти генералів і поставити замість них комбатів, які вже брали участь у бойових діях і пройшли Дебальцеве, Іловайськ і залишилися в армії. Міняйте старих генералів. Вам потрібна розкрутка, молоде мислення. Є 8, 10, 15 дуже хороших офіцерів, переважно полковників, які впораються набагато краще, тому що вони молодші і швидше думають. І вони інакше будуть вести солдатів. Це я зробив би першим. А друге - я б зібрав усіх тих, хто пройшов війну, а тепер сидить в тилу і нічого не робить. Зібрав би в підрозділи, щоб вони могли воювати як підрозділи. І таких людей - сотні", - резюмував британський військовий.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...