Мінімум солдатів і максимум несправної техніки: Жданов розповів про проблеми в армії РФ

Окупаційна армія Росії має серйозні проблеми з озброєнням. При цьому ворог змушений відмовитись від зняття техніки з довгострокового зберігання через її якість. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі програми "ФейгінLIVE" 16 травня, передають Патріоти України.

"З десяти танків можна завести лише один. Все інше розтягнуто, розграбовано і плюс умови зберігання не відповідали технологічним нормам", – пояснив він. За словами експерта, сьогодні РФ повертається до боксів своїх військових частин, які перебувають у бойовому складі армії.

Так, окупанти намагаються створити батальйонно-тактичні групи на базі третіх батальйонів, сподіваючись, що ця техніка краща, ніж знята з тривалого зберігання. "А третій батальйон – це металобрухт, те, що не можна нікому показувати і не можна про це нікому говорити. Там мінімальна кількість особового складу та максимальна кількість несправної техніки", – пояснив Жданов.

Він також пояснив, що за документами на кожну таку несправну одиницю в РФ прикладають заявку з позначкою "в очікуванні на ремонт" – вона не враховується в оцінці військової частини. "Вони (росіяни. – Ред.) вирішили, що ці машини будуть кращі за технічним станом, ніж ті, які простояли 50 років під палючим сонцем або під лютим морозом. І на сьогоднішній день без капітального ремонту їх не можна запустити", – підкреслив експерт.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...