Мініпарад переможця: Президент Алієв за кермом броньовика прокотив дружину відвойованим Карабахом

Дружина президента Азербайджану Ільхама Алієва Мехрібан опублікувала в Instagram відео, як її чоловік за кермом броньовика їде частиною Нагірного Карабаху, що перейшла Баку. Алієви попрямували в Агдамський район, переданий Азербайджану Вірменією за угодою, зазначають Патріоти України.

У вікні бойової машини видно руїни будівель і різні уламки на землі.
9 листопада Вірменія та Азербайджан за посередництва РФ підписали угоду щодо припинення війни в Нагірному Карабасі з опівночі 10 листопада.
Зокрема, у Нагірний Карабах вводяться російські миротворці, Вірменія повертає Азербайджану території, які не входили до складу радянської Нагірно-Карабахської автономної області і які вона зайняла на початку 1990-х років, а також терени радянсько-вірменської автономії, котрі війська Алієва зайняли в ході наступу.
Документ передбачає, що до регіону вводяться російські миротворці, столиця вірменського Карабаху - Степанакерт залишиться під контролем вірмен, однак неясно, на яких правах існуватиме вірменський анклав. Угода укладається строком на п'ять років (з можливістю пролонгації, якщо жодна зі сторін не заявить про вихід з договору).

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...