Міністерка оборони Німеччини Ламбрехт закликала вдарити особисто по Путіну і його оточенню

Коментуючи загострення ситуації біля українських кордонів з боку РФ, міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що відповідальні за агресію проти України мають відчути "особисті наслідки". Gро це вона сказала в інтерв'ю Bild am Sonntag, зазначають Патріоти України.

Ламбрехт розповіла, що зі стурбованістю спостерігає за стягуванням російських військ до кордонів України, а під час своєї першої на посаді міністра поїздки до Литви відвідає сили швидкого реагування НАТО, "щоб отримати уявлення про те, як військові сприймають ситуацію в регіоні". Вона визнала, що РФ однозначно є агресором, а "ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити ескалацію.

За її словами це стосується і жорстких санкцій, зокрема Ламбрехт виступилаза посилення персональних обмежень проти кремлівського керівництва.

"Ми повинні використовувати весь набір інструментів, який у нас є. Зараз ми маємо націлюватись на [президента Росії Володимира] Путіна та тих, хто його оточує. Люди, відповідальні за агресію, повинні відчувати особисті наслідки. Наприклад те, що вони більше не можуть їздити на Єлисейські поля в Париж за покупками", — заявила міністерка оборони ФРН.

Водночас Ламбрехт з обережністю поставилася до перспективи направленнявійськових НАТО до України: "Ми повинні вичерпати всі варіанти дипломатії та економічних санкцій. І всі подальші кроки мають бути чітко скоординовані в Альянсі", — сказала вона.

Раніше новий канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що в разі військового вторгнення в Україну Росія заплатить високу ціну, але Німеччина розглядає можливість діалогу із Кремлем.

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...