Міністерка у справах ветеранів Зеленського розповіла про особисту втрату в боях з російськими окупантами

Юлія Лапутіна зазначила, що питання, що стосуються ветеранів та сімей загиблих, "проходять через її душу".

Юлія Лапутіна. Фото: Фокус.

Загиблий на Донбасі 1 грудня 2019 року боєць спецпідрозділу "Альфа" полковник Денис Волочай був чоловіком дочки Юлії Лапутіної. Про це міністерка у справах ветеранів, генерал-майорка Юлія Лапутіна розповіла в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Насправді, дійсно, дуже трагічно сталося в нашій родині, що загинув наш зять. Він самовіддано брав участь у АТО і в ООС. Він родом з Луганська. І його основною метою (ми говорили в сімейному колі) було звільнити рідний Луганськ і показати своїй дружині і своєму синові рідне місто, провести тими місцями, де він виріс і де провів своє дитинство", – розповіла Лапутіна, коментуючи слова журналістки про те, що сім'я дочки міністра належить до категорії сімей загиблих ветеранів.

Лапутіна зазначила, що питання, що стосуються ветеранів та сімей загиблих, "проходять через її душу". "Хоча ми розуміємо, що загиблих не повернути, що вони стали янголами-охоронцями України фактично. Але хотілося би зробити так, щоб їхні родичі відчували, що пам’ятають про їхніх дітей, батьків, синів, дочок, щоб вони отримали захист від держави та можливість подальшого життя. Щоб ці люди, відчуваючи біль втрати, все-таки розуміли, що їхні сини загинули за Україну і що подальший курс України є все ж таки такий, який обрали їхні родичі, що це європейський, євроатлантичний, демократичний, де кожна людина має гідне життя", – додала міністерка.

Вона анонсувала розгляд Верховною Радою законопроєктів, що стосуються статусу ветеранів. "Насправді вже розроблений законопроєкт про захисників і захисниць, як і про учасників Революції гідності, родин загиблих Небесної сотні. Я думаю, що зараз це вже стадія фіналізації. Вони мають ще певні узгодження з комітетами Верховної Ради. Але зараз йде підтримка в принципі з усіх боків. Тобто, можливо, якісь технічні питання і неузгодженості ще є, але я думаю, що найближчим часом ці законопроєкти будуть ухвалені", – сказала Лапутіна.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...