Міністерства культури остаточно програло справу: Верховний суд узаконив в Україні УПЦ Московського патріархату

Підлеглі РПЦ і надалі зможуть не афішувати свою приналежність до Московського патріархату

Українська православна церква Московського патріархату може зберегти свою назву. Таке рішення виніс Верховний суд України, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Зокрема, касаційна скарга Міністерства культури України про перейменування УПЦ була відхилена (вона містила вимоги вказати в назві приналежність до Російської православної церкви).

У рішенні йдеться: «Колегія суддів погоджується з висновками судів попередніх інстанцій, які встановили, що реєстраційним органам заборонені будь-які дії щодо внесення відомостей до ЄДР про Київську митрополію УПЦ і її структурні релігійні організації до вирішення цього спору по суті».


"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...