Міністерство культури підтвердило ліквідацію УПЦ КП: Філарет нічого не визнає і просить допомоги у Зеленського (фото)

Голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до Мін'юсту, щоб продовжити реєстрацію юридичної особи УПЦ КП. У Мінкульті нагадали, що такої церкви вже немає, оскільки її ліквідували після злиття з ПЦУ, повідомляють Патріоти України.

УПЦ КП вийшла зі складу ПЦУ рішеням собору від 20 червня, тому має право на існування, згідно із законом України про свободу совісті, наполягає Філарет.

У Міністерстві культури ж відповіли, що ліквідація УПЦ КП відбулася 30 січня 2019 року на підставі рішення Помісного собору про об'днання під протекторатом ПЦУ.

Священний Синод ПЦУ ухвалив рішення про припинення діяльності релігійної організаці УПЦ КП шляхом приєднання до релігійної організації "Православна церква України", про що було зроблено відповідний запис у «Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб, – зазначили у Міністерстві культури.

Патріарх Філарет звернувся до низки структур та особисто до президента Зеленського за допомогою захистити права віруючих української церкви.

Цим листом повідомляємо Вас, що ні керівництво Православної Церкви України, ні створена ним ліквідаційна комісія не мають до Української Православної Церкви Київського Патріархату ніякого відношення, – написано у листі

Почесний патріарх звернувся з таким же закликом до міністра юстиції Павла Петренка та координатора проекту ОБСЄ в Україні Генріка Вілладсена. Також він написав голові ПЦУ Єпіфанію про те, що вони не мають права створювати ліквідаційну комісію УПЦ КП як юридичної особи.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...