Міністр оборони Британії розповів, чому у війні з Україною Путін робив ставку на серпень

Президент РФ Володимир Путін розраховував на те, що західним союзникам до серпня набридне підтримувати Україну, а тому він зможе захопити її в цей період. Про це заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес на конференції в Копенгагені, передають Патріоти України із посиланням на The Guardian.

Воллес заявив, що вторгнення Росії в Україну провалилося і почало зазнавати невдачі, оскільки Захід пообіцяв надалі збільшити фінансову та військову підтримку Києва. Тому, як заявив британскьий міністр, Путіну навряд чи вдасться окупувати Україну.

"Поки що їм це не вдалося і навряд чи колись вдасться окупувати Україну. Їхнє вторгнення сповільнилося і постійно змінювалося до такої міри, що вони насправді зосереджені лише на півдні та сході, дуже-дуже далеко від своєї триденної так званої "спеціальної операції", – сказав міністр.

Воллес звернув увагу, що росіяни замість запланованих трьох днів, воюють уже майже шість місяців із величезними втратами як техніки, так і особового складу. "Президент Путін зіграв на тому, що в серпні, через кілька місяців (після початку вторгнення. – Ред.) нам всім набридне конфлікт, і міжнародне співтовариство розійдеться в різних напрямках. Що ж, сьогоднішній день є доказом протилежного", – зазначив Воллес.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...