Міністр оборони Німеччини повідомив, скільки наразі "танкова коаліція" може передати Україні Leopard 2

Країни Північноатлантичного альянсу можуть передати Україні загалом до 62 німецьких основних бойових танків Leopard 2. Про це в інтерв’ю радіо Deutschlandfunk заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

"Так, це може статися", — сказав урядовець, відповідаючи на запитання, чи можливо досягти цифри у 62 танки, які передадуть Україні.

Цього числа буде достатньо для формування двох танкових батальйонів, проте навряд Німеччина передасть більше танків, додав Пісторіус. Міністр наголосив, що для цього спочатку потрібно поповнити резерви за рахунок промисловості.

За його словами, загалом Захід здатен передати 300 танків, про які запитувала Україна.

"І тоді ви побачите, як після цього зміниться хід війни", — зауважив він.

З огляду на рішення про передачу Україні танків Leopard 2, міністр оборони припускає, що Альянс отримає додаткові зобов'язання, зазначає видання. Як заявив Пісторіус, він "дуже впевнений", що збільшити кількість танків для України вдасться завдяки передачі сучасніших Leopard 2A6.

Leopard 2 — основний бойовий танк, створений німецьким підприємством Краус-Мафай. Leopard 2 став наступником успішної розробки тієї ж фірми — основного бойового танку Leopard 1. Виробництво Leopard 2 розпочалось у 1979 році. Взятий на озброєння збройних сил Австрії, Канади, Чилі, Данії, Фінляндії, Німеччини, Греції, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Сінгапуру, Швейцарії, Швеції, Іспанії та Туреччини.

Що відомо про передачу танків Leopard Україні

11 січня президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі президентів Люблінського трикутника у Львові повідомив, що Польща передасть Україні роту німецьких важких танків Leopard. Від початку повномасштабної збройної агресії Росії проти України Польща передала Україні озброєння і техніки приблизно на 10 млрд злотих (понад 2,2 млрд доларів).

На брифінгу після зустрічі президент Володимир Зеленський зазначив, що очікує на передачу танків й від інших союзників України.

"Українці є дешевим інструментом США": Харківського блогера затримали за підтримку Росії (фото)

четвер, 9 травень 2024, 19:29

У Харкові викрили і затримали 24-річного проросійського агітатора. Безробітний чоловік створив анонімний YouTube-канал, підписниками якого були у більшості боти, та вихваляв там тоталітарний режим Радянського союзу, популяризував комуністичну символіку...

Сподівалися "проскочити в дамки": На гарячій ділянці фронту росіяни раптово кинулу на прорив бронетехніку, в ЗСУ показали, що було далі (відео)

четвер, 9 травень 2024, 18:40

Командування окупантів вирішило, що настав вдалий момент тупцюванню малих піхотних груп у м'ясних штурмах поступитись лихій бронетанковій атаці. Українці погодились, що момент ворог обрав дійсно дуже вдало. Українські захисники знищили ворожу важку тех...