Міністр оборони Остін та держсекретар Блінкен: В Україну приїде делегація зі США

У неділю, 24 квітня, в Україну прибуде державний секретар США Ентоні Блінкен. Разом із ним із візитом також приїде голова Пентагону (Міністерства оборони США) Ллойд Остін. Про це в суботу ввечері, 23 квітня, під час пресконференції щодо війни в Україні повідомив президент України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

Стало відомо, що сторони обговорюватимуть на переговорах. "Там ми будемо обговорювати наше стратегічне партнерство і посилення воєнної допомоги", – сказав президент.

Говоритимуть про постачання зброї

Зеленський окреслив, про що саме завтра розмовлятимуть з американською делегацією. Основна тема – зброя. Говоритимуть про конкретну зброю, яка необхідна, кількість, темпи постачання.

США – лідери у світі. Вони задають темп і тон в перемовинах та допомозі. В більшості випадків саме вони впливають на те, чи може та чи інша європейська держава надати нам ту чи іншу важливу зброю. Тому я вірю в це стратегічне партнерство. Але хочеться, щоб все було швидше, – сказав Зеленський.

За його словами, за останній тиждень ситуація із постачанням зброї зі США значно покращилася – "і сигнали, і меседжі, і кроки, і терміни, і кількість". І Зеленський вдячний за це. Звісно, Україна хоче більше, ніж отримує. Але Президент підкреслив, що прогрес значний.

Він також сподівається, як тільки буде відповідна безпекова ситуація, то до України зможе завітати президент США Джо Байден, щоб підтримати народ. Також Зеленський вдячний американським політикам, які підтримують Україну.

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...