Міністр оборони США розповів, чи отримає Україна далекобійні снаряди для HIMARS

Сполучені Штати надають Україні снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS з дальністю 80 кілометрів. Постачання далекобійних снарядів з дальністю ураження 300 км залежить від багатьох факторів. Про це на брифінгу 20 липня заявив міністр оборони США Ллойд Остін, передають Патріоти України.

"Дальність снарядів HIMARS (які отримує Україна - ред.) становить 80 кілометрів. І це доволі велика дистанція. Ми й далі даватимемо змогу стріляти по дальнім цілям, які вони (Україна) раніше не могли досягти, і, на мою думку, вони достатньо ефективно уражали цілі", – зазначив Остін.

Очільник Пентагону наголосив, що постійно контактує з українським колегою Олексієм Резніковим та головнокомандувачем Збройних Сил Валерієм Залужним щодо постачання зброї та оборонних потреб України. На уточнювальне питання, чи отримає Україна в майбутньому далекобійні снаряди для HIMARS, Остін відповів: "Те, що вони (українські військові - ред.) мають і з чим працюють, дає їм великий потенціал. Це (постачання далекобійних снарядів - ред.) буде залежати від того, як вони вестимуть війну і якими є їхні потреби".

Джерело: УНІАН

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...