"Міністр оборони" Зеленського відреагував на зміну Порошенком командувача ООС

За словами Івана Апаршина, наразі є питання, чому зміна командувача ООС була проведена після завершення президентських виборів, на яких чинний глава держави програв.

Олександр Сирський. Фото: theБабель.

Президент Петро Порошенко звільнив Сергія Наєва з посади командувача Об'єднаних сил, і призначив на його місце Олександра Сирського. У команді Зеленського зауважили, що Сирський – гідна людина і професійний генерал. Але не зрозуміло, чому чинний глава держави зробив це призначення саме зараз, після виборів президента, передають Патріоти України.

Радник майбутнього президента Володимира Зеленського з питань безпеки та оборони Іван Апаршин розповів, що це призначення Порошенка – "абсолютно нормальне. "Я знаю генерала Сирського, це гідний, професійний генерал і людина. У нього є відповідна освіта і досвід. Колись, в 2006 році ми почали формувати Об'єднане оперативне командування, і я особисто пропонував його на посаду начальника штабу Об'єднаного оперативного командування, нового органу управління в Збройних силах", – розповів експерт.

За словами радника Зеленського, наразі є питання, чому зміна командувача ООС була проведена після завершення президентських виборів, на яких чинний глава держави програв. "Вибори начебто завершилися. Можна ж це було зробити раніше", – сказав Апаршин.

Він також зауважив, що екс-командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв може зайняти іншу відповідальну посаду в майбутньому.

"Наєв – бойовий український генерал, який пройшов війну, має величезний досвід. До цих генералів немає претензій, це бойові генерали. Ми повинні сьогодні зберегти цих бойових генералів, у яких є величезний досвід, знання, і які вже навчилися воювати", – наголосив радник Зеленського.

Що відомо про Олександра Сирського

6 травня Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сирського новим командувачем Об'єднаних сил. До початку АТО він був кадровим українським військовим. У 2000-х роках він командував 72 бригадою, а в 2010-х – першим заступником начальника Головного командного центру ЗСУ, брав участь у тодішніх процесах співпраці з НАТО.

Після початку війни на Донбасі Олександр Сирський став начальником штабу АТО. Був одним із головних командирів АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року, разом з начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком виїжджали до самого міста. Він же координував вихід українських військових з Дебальцева.

У 2016 році Сирський очолював Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, який координує оперативні дії різних українських силовиків на Донбасі. У 2017 році був командиром всієї Антитерористичної операції на Сході України, яку згодом замінила Операція об'єднаних сил.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...