Міністр стратегічної промисловості розповів про дрон, який зможе долетіти від Києва до Санкт-Петербурга

Далекобійні дрони почали серійно виготовляти в Україні і працюють над їхньою модернізацією. Про це під час брифінгу розповів міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін, передають Патріоти України.

«Коли ми говоримо про те, що називається «український шахед», у нас є понад п'ять аналогів Shahed-131, які серійно виготовляються, і є один виріб, який аналог Shahed-136. В цьому плані можна вибирати будь-яку позицію, і все це серійні вироби, які і серійно виробляються, і покращуються», – розповів Камишін.

Також посадовець анонсував нову версію дрона українського виробництва, який літає на відстань 1100 км, але не навів деталей. Камишін пояснив, що уникає уточнень і може розповідати обмежену кількість інформації з міркувань безпеки.

«Бо, наприклад, той виріб, який працював раніше на 1100 кілометрів, скоро буде нова версія, ви про неї почуєте з часом, за результатами застосування. Там, де Shahed-131, аналогічно кожна компанія, кожен вибір покращується і спроможності ростуть», – додав очільник Мінстратегпрому.

За словами міністра, наступного року держава зможе отримати більш як 1000 дронів, які летять на понад тисячу кілометрів.

Джерело: Главком

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...