Міністр оборони Таран розповів, що може підштовхнути Росію до повномасштабної агресії проти України

Приводом для активізації збройної агресії Російської Федерації проти України може стати спровоковане нею загострення ситуації в зоні бойових дій на Донбасі. Крім того, країна-агресор може звинуватити Україну у порушенні прав російськомовних або ж жителів "Л/ДНР", які отримали російські паспорти. Про це йдеться в заяві міністра оборони України Андрія Тарана, текст якої опублікували на офіційному сайті відомства, зазначають Патріоти України. Очільник міністерства додав, що ескалація конфлікту може початися тільки у тому випадку, якщо таке рішення буде ухвалено в Кремлі.

"Україна – миролюбна держава, яка захищається від агресії Російської Федерації. Наші сили оборони міцно утримують захисні рубежі, аби вогонь "братньої любові" Російської Федерації не перекинувся на нашу мирну територію, щоб дати час та аргументи політикам і дипломатам змусити державу-агресора піти з України", – зазначив міністр.

Таран підкреслив, що розв'язану Росією війну на сході України можна припинити лише політико-дипломатичним способом. Наша країна налаштована цивілізовано повернути захоплені окупантами території.

"Спільні зусилля наших військових та дипломатів в Україні та на міжнародній арені вже не перший рік стримують Російську Федерацію від повномасштабних бойових дій, проте події останніх двох тижнів чітко демонструють, що ці зусилля необхідно збільшувати", – наголосив Таран.

Нагадаємо, у міністерстві закордонних справ Росії заявили, що можливе членство України в НАТО загрожує масштабною ескалацією на Донбасі. Також у відомстві звинуватили Київ у "нарощуванні істерії про міфічну російську загрозу".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...