Міністри G7 підтримали план використання російських активів для фінансування України, - Financial Times

Міністри фінансів G7 підтримали ідею надання Україні кредиту під заставу прибутків від заморожених російських активів з метою забезпечити фінансування Києва після 2024 року. Про це пише Financial Times з посиланням на проєкт комюніке із зустрічі міністрів, передають Патріоти України.

Як пише видання, обговорення міністрів базувалися на пропозиції США, оголошеній напередодні зустрічі в італійській Стрезі, щодо надання Україні кредиту в розмірі близько 50 мільярдів доларів, який буде погашено коштом прибутків від активів російського центрального банку на суму близько 190 мільярдів євро.

Наразі російські активи заморожені в бельгійському центральному депозитарії цінних паперів Euroclear.

У суботу, 25 червня, міністри заявили, що «досягли прогресу» щодо варіантів «виведення» прибутків. У комюніке сказано, що ці варіанти будуть представлені лідерам G7 перед самітом сімки у червні.

Міністри також пообіцяли продовжувати тиснути на Китай, аби той скоротив промислові субсидії, які, на їхню думку, витісняють західних конкурентів з бізнесу, і заявили, що реалізація найбільш значущої глобальної податкової угоди за більш ніж століття є «головним пріоритетом».

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...