Міноборони підтвердило високі показники кучності та дальності після випробовування "Тайфуну-1"

Випробування «Тайфун-1»: Підтверджено середню дальність та кучність

Під час нещодавнього випробування реактивного снаряду «Тайфун-1» було підтверджено середню дальність стрільби та кучність влучання, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

Дослідні зразки цього озброєння розроблені Державним підприємство «КБ „Південне“ імені М.К.Янгеля» з міста Дніпро.

Роботи виконуються у межах відповідної дослідно-конструкторської роботи відповідно до договору із Міністерством оборони України у тісній кооперації з підприємствами вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Реактивний снаряд «Тайфун-1»

Окрім ДП «КБ «Південне» до розробки залучено Павлоградський механічний завод, ДП «ВО «Південний машинобудівний завод», ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», ДП «НВК «Фотоприлад», ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів» та інших виконавців.

За раніше озвученою інформацією, максимальна дальність 122-мм реактивного снаряду «Тайфун-1» до реактивної системи залпового вогню типу БМ-21 «Град» складає 40 км.

Заряджання реактивного снаряду «Тайфун-1»

Для отримання у режимі реального часу телеметричної інформації з борту реактивних снарядів, під час їхнього польоту задіяли наземний мобільний вимірювальний пункт, що також створений цим підприємством.

У квітні минулого реактивні снаряди випробували на максимальну дальність, а самі стрільби провели на Одещині.

Пуск 122-мм реактивного снаряду «Тайфун-1» 29 квітня 2020 року Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Випробування 122-мм реактивних снарядів системи залпового вогню «Тайфун-1» розробки та виробництва КБ «Південне» розпочались у 2019 році, коли проводили перший етап випробувань з пусками ракети на мінімальну відстань за для перевірки роботи нового реактивного двигуна снаряду.

Про розробку нових далекобійних реактивних снарядів стало відомо в ході міжнародної виставки «Зброя та безпека 2018», тоді під час відвідин заходу Секретарем Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов озвучив першу інформацію щодо цієї розробки.

Також у КБ «Південне» розказали, що окрім випробування «Тайфун-1» проводяться роботи зі створення на його базі керованого снаряду «Тайфун-1М», а також модернізованих версій принципово нових реактивних систем залпового вогню «Тайфун-2» і «Тайфун-4».

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...