Міноборони закупило в Європі списані радянські боєприпаси 35-річної давності, - нардеп від "ЄС"

Народний депутат Михайло Бондар направив на ім'я генпрокурора Ірини Венедіктової повідомлення про кримінальний злочин, стверджуючи, що чиновники Міністерства оборони закупили в Європі списані радянські боєприпаси 35-річної давності, інформують Патріоти України.

Народний депутат стверджує, що 19.10.2020 року між Міноборони України та ДП "Укрспецекспорт" укладено державний контракт № 403/1/20/74 на поставку 5000 пострілів УОФ12, вироблених в СРСР в 1986-1988 рр. Вони не відповідають вимогам безпеки і не підлягають закупівлі як небезпечні і неефективні.

Ціна одного боєприпасу 760 євро, таким чином за всю закупівлю довелося заплатити 126,5 млн грн. Постачальником вказана компанія Czech Defense Systems a.s. На ринку ЄС ці боєприпаси коштують від 295 до 470 євро за одиницю, тому, за даними депутата, збиток для бюджету становить 48,28 млн грн.

"Закуплені за держконтрактом № 403/1/20/74 постріли відносяться до 3-ї категорії і не підлягають закупівлі, як небезпечні і неефективні. Заступник міністра оборони О.Миронюк... з метою приховування ціни і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, скоординував схему поставок, в якій задіяні три приватних суб'єкти з юрисдикцією в Болгарії, Словаччині і Чехії для проведення безтоварних операцій або операцій, які не змінюють характеристик товару", - зазначив Бондар.

Джерело: Цензор.НЕТ

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...