"Мінська-3 не буде": Резніков розкрив три сценарії завершення війни та назвав терміни

Найбільш прийнятним для РФ сценарієм закінчення війни є добровільний вихід окупантів з території України, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

"Перший сценарій буде приблизно такий же, як і "good will", "добра воля" росіян, яка була ними оголошена, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний", - підкреслив він в ході конференції Forbes Ukraine"будуємо разом".

Міністр оборони не виключив, що він буде розбитий на кілька ланцюжків. Спочатку ЗСУ вийдуть на позиції до 24 лютого поточного року, а далі можливі переговори щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму.

Він також упевнений в тому, що угод типу "Мінська-3", подібно попереднім, точно не буде. "Варіант другий - поступово ми будемо перемелювати Збройні сили РФ, тому що це насправді війна ресурсу на ресурс. У них більше людей, території, танків, літаків і т.д., але все несучасне, все давнє, і вони сьогодні використовують принцип м'ясорубки", - уточнив глава МО.

За словами міністра, другий варіант перемоги не настільки швидкий: "До кінця цього року, можливо, із захопленням початку нового року".

"Третій - більш драматичний для РФ, це розвал РФ, це парад суверенітетів на кілька різних суб'єктів: Татарстан, Башкирстан, на Сході і т.д. ми це з вами точно за нашого життя побачимо, але це трохи тривала історія", - додав Резніков.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив про те, що в Україні треба якомога швидше розгорнути ефективну систему протиракетної оборони. Він упевнений, що умовою діалогу про відновлення відносин цивілізованого світу з Росією повинна стати демілітаризація як мінімум європейської частини держави-терориста.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...