Мінус "аналоговнет": ЗСУ знищили на Донбасі секретний комплекс РЕБ "Тірада-2", який пропаганда РФ називала "вбивцею супутників"

ЗСУ знищили на Донбасі секретний комплекс РЕБ Тріада, який пропаганда РФ називала "вбивцею супутників". ВІДЕО

На Донецькому напрямку підрозділи Сил спеціальних операцій (ССО) України виявили та знищили рідкісний російський комплекс радіоелектронної боротьби "Тірада-2". Про знищення російського комплексу орбітального подавлення супутників "Тірада-2" повідомили на офіційній сторінці ССО, передають Патріоти України.

Під час розвідувальних дій на Донецькому напрямку оператори 3-го окремого полку ССО виявили цей російський комплекс радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Визначивши координати ворожої цілі, оператори ССО навели на неї вогонь ракетного підрозділу Сил оборони. Внаслідок точного вогневого ураження комплекс РЕБ було знищено вщент.

Тірада-2 — це комплекс РЕБ, призначений для виведення з ладу супутників зв’язку. Росіяни завершили його розробку восени 2018 року, а вже навесні 2019-го "Тірада-2" вперше було зафіксовано на території окупованої Луганської області.

Як повідомляло раніше агентство АрміяInform, комплекс радіоелектронної боротьби "Тірада-2С" (він же ж Тірада-2.3) є однією з найновіших та найбільш засекречених "новинок російського ОПК".

Роботи над ним почалися ще в 2001 році у московському 46-му центральному науково-дослідному інституті Міноборони Росії. Після багаторічних доопрацювань у 2018 році було підписано перший контракт на закупівлю неназваної кількості цих комплексів.

Виробляють "Тіраду" на підприємстві Електроприбор у місті Владімір. Російська пропаганда пафосно називає його "вбивцею супутникового зв’язку". Стверджується, що цей мобільний комплекс здатний пригнічувати супутниковий зв’язок та навіть повністю виводити супутники з ладу безпосередньо з поверхні Землі. Більше того, пропагандисти РФ вже навіть приписували "перемогу" над мережею супутників Starlink.

У липні 2023 року Збройним силам України вже вдавалося знищувати комплекс Тірада на Бахмутському напрямку.

"Ми обидва хочемо справедливої угоди щодо завершення війни": Трамп зробив заяву після зустрічі із Зеленським

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:16

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським відповів, чи змінив він погляд на те, як має завершитись війна Росії проти України. Відео розмови оприлюднив Fox News, пере...

"Воював на боці України": У Москві судять 72-річного американця, який прожив кілька років у Харкові з місцевою жінкою

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:04

В Москві розпочався суд над 72-річним громадянином США, якого звинувачують в тому, що він нібито воював на боці України як найманець. Про це у п’ятницю, 27 вересня, повідомило російське пропагандистське агенство РИА Новости, передають Патріоти України....